Tuesday, July 4, 2017

Testimoni Kurus Bersama Shaklee

Kisah dari Pn. Nurul Husna Mohd Ali
Pulau Pinang.

GEMUK DI PANDANG TUA
KURUS TAK PERCAYA ANAK DUA❗❗

-----------------------------------------------------

Una yang dulu dikatakan tua dari usia dan badan tembun macam beranak 5 org anak...

Una down dan sedih.. una try macam2 produk tapi x berkesan pun..

Akhirnya una jumpa produk SHAKLEE mengubah kehidupan una dan sekaligus menjana pendapatan dengan SHAKLEE...

SHAKLEE 102 tahun dah, masih ragu2 lagi??  Ia SUPLIMEN bukan UBAT,100% diperbuat dari bahan semulajadi..

Sekarang shaklee dah buatkan berat badan una turun dari 80kg turun 54.1kg, bukan turun berat badan ja tapi kulit pun makin licin dan masalah lain pun dah sembuh


Tq shaklee, set kurus shaklee ni selamat utk ibu menyusu tau.. una makan set kurus shaklee ni susu badan makin pekat dan banyak..

Sekarang ni, orang plak x percaya una ibu kepada 2 orang anak dahπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ hahaha 
**kita pompuan kena jaga kecantikan tau.. untuk suami ja ok☺

So uolls patut cuba set kurus shaklee.. cara makan kena betoi baru laa berkesan.. 

Sunday, July 2, 2017

Tips Legakan Demam

Salam semua,
U all nak tips legakan demam???
Mudah saja...

Tips 1 : 
Bila demam kene kerap mandi... 
Sebab badan kita panas dan sedang mengeluarkan haba...
Jadi...air adalah elemen yang terbaik yang bantu kita sejukkan badan...

Tips 2 :
Jangan kita selubung/bungkus/selimut diri kita dengan selimut tebal atau sweater.. ni lagi la buat badan kita bertambah panas..

Sebab tu kalau budak kecik bila demam disuruh hanya pakai pampers sahaja...

Tips 3 :
Kerap minum air kosong...
Air kosong bantu badan kita buang haba panas...
Lagi kerap kita minum..lagi kerap kita kencing...x apa...
Lagi kerap kita kencing lagi cepat panasa badan akan turun...

Tips 4 :
Minum air isotonik 
Biasa ramai orang akan beli air hundred plus yang dijual di pasaran.
Apa yang x bagusnya ..air hundred plus ni ada banyak gula dan bergas..
Sangat tidak sesuai untuk kita sebenarnya..

Saya kalau demam saya akan amal air PERFORMANCE DRINKS..

Saya bancuh pekat2 dan minum...

Alhamdulillah..so far..demam saya cepat kebah dengan cara ni..


So sebab tu kat rumah saya mmg wajib ada air ni untuk kegunaan sekeluarga!!


Jom..kalau ada sapa sapa nak cuba saya boleh tolong..

Wasap je 0194817803
Dr normi

#shakleeproducttrainer




Saturday, June 10, 2017

DULU RATU JAMU,SEKARANG RATU SHAKLEE

DULU RATU JAMU SEKARANG RATU SHAKLEE
πŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒ
JOM IKUTI KISAH SURIRUMAH YANG BERPENDAPATAN 4 ANGKA SEBULAN NI...

Nama saya Azlina Bt Saadan, berumur 32 tahun,tinggal dikulim, sudah berkahwin dan mempunyai 2 orang cahaya mata dan seornag anak syurga. 
 
Saya seorang surirumah dan suami saya adalah perkerja kuari tar.

Saya join shaklee pada bulan 12 2014 untuk makan sendiri ..start bisnes bulan 1 ,2015 smpi sekarang

Adik beradik 8 orang , 4 lelaki 4 perempuan .. Mak surirumah umur 68 tahun ,Abah jual suratkhabar sampai sekarang umur dah 74 tahun. Alhamdulillah kedua2 sihat takda penyakit kronik. 

Lyna mula kenal shaklee ni bila hari2 ada sorang sid ni post kat fb. Sehari lebih 10 post dia tempek. Mula tu rasa meluat lama2 rasa teringin nak tryπŸ˜‚ 

Elok la masa tu lepas setahun berpantang. Macam2 la kan SEMBELIT , SAKIT TUMIT KAKI , SAKIT BELAKANG ( kesan czer kot ) , sebulan sekali WAJIB DEMAM πŸ€’.

Dan sebulan sekali juga la pi klinik. Peti ais penuh dgn ubat. Dan lyna suka consume jamu. Habaq ja jamu kat toko2 tu semua dah telanπŸ˜‚πŸ˜‚ tapi badan duk lemau camtu juga dah la mahai ada 60 biji ja😝

Pastu pm la SID shaklee ni cerita masalah blablabla ..dia suggest #setkurusbajet Alfalfa Lecithin Herblax .. Lyna bagitau nak petang ni sbb tak sabaq nak telan. Sembelit kot bp hari tak berakπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Dia bagitau stok takda. Lepas 2 hari baru boleh hantar. Ok la lyna pun. Sambil2 tu pm SID lain pulakπŸ™Š iaitu kak SITI FATIMAH ( tok shaklee i )tapi tak jadi amik dgn dia ntah lupa dah pasaipa kiki. Cari sid lain pulak jumpa fb mak shaklee lyna iaitu MARLIZA MANSOR. Dia kata petang ni boleh hantar. Hahh terus lock order dgn dia 

Nampak tak ??? 

Ruginya kalau ampa TAKDA STOK 😝😝😝. Dapat customer tergedik2 cam i melepas la

Mai petang tu kak liza cod. Tak hbaq pun kat abg kata nak beli shaklee cuma ajak dia pi amik barang. πŸ˜‚ minta duit siap2. Dapat barang baru cerita shaklee blablabla. Haa mkan la berlambak ni sebotoi klau tau dari dulu lagi mkan tak payah pi tesco beli jamuπŸ™Š

Abg kata hihi. Hala klau tak tiap2 bln minta duit nk beli jamu

Lepas 2 hari tu rasa syok la senang berak. Kurus tu letak no 2 janji nak senang berak. Habaq la kat kakliza syok mkan set ni. Dia ajak join ahli dpat hrga murah. Pastu terus setuju. Dia mai umah bg borang dan2 isi tak tnya dah abgπŸ˜‚πŸ˜‚.

Abg balik baru cerita join shaklee dapat hrga ahli ,klau bt bisnes dapat bonus. Juai kot fb ja. Abg kata hahh buat la dari duk belek fb bca post orang sekupang tak dapat. πŸ™„πŸ™„πŸ™„

Habaq kat kakliza nak bt bisnes ..dia terus add dalam grup kaksu. Duk dlm tu kaksu cerita klau rajin boleh dpat 5k ,8k ,10k ..tudiaa terkjut bca. 1k pun xbesa dapat msa keja dulu πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. Kaksu kata nak bonus camtu WAJIB SUP !!! 

Heran ni depa duk cerita Sup sup ..lapaq sup. Tak fhm apa. 

Time bonus ja pakat qeyuh seronok..hishh takleh ni geram rasa. Aku nak juga🀦🏻‍♀🀦🏻‍♀🀦🏻‍♀

Semua pakat sruh sup. Lyna pulun buat fb hari2 sharing. Takda sehari pun xpost , edar flyer merata termasuk parking tesco ,parking tempat2 awam ,market ,pasar mlm πŸ˜‚πŸ˜‚. Siang malam cod nak bg stok hbis cepat. Duit tu rolling beli stok lg. So UV kita bertambah 

Dann

Alhamdulillah bulan 9 ,2016 berjaya rank up SUPERVISOR tanpa anak bisnes . Bonus besaq la dkt rm 2000. Syukur berbaloi rasa . Walaupun lambat rank up tapi lyna terus buat. Upline kata apa semua buat

Syok naa bonus 4 angka kalah gaji abg. Tu baru bonus tak masuk untung runcit lagi.

Syoknya bisnes shaklee ni SAPA BUAT DIA DAPAT !! Bukan bisnes goyang kaki duit mai ,bulan bisnes kita pulun upline kutip hasil ..TAKDA PUN AIHHH !! 

Dan sekarang dah dekat setahun lyna SUPERVISOR duk sedap bonus rm 2000 bulan2. Bila maktok farihah kata " jangan kaya sorang" hishh tersentap rasaπŸ™ŠπŸ™ŠπŸ™Š

Cari la anak bisnes untuk bantu depa kaya juga. πŸ™Š

Sekarang lyna ada 5-6 orang anak bisnes. Doakan depa semua berjaya rank up sebelum bulan 8 ni inshaAllah

Untuk semua yang belum rank up USAHA la jgn duk dengar ckap2 orang yang tak membantu kita langsung. PIKIAQ kenapa kita kena buat !! Cari BIG WHY kita

Salah satu BIG Y lyna ialah nak abg berhenti keja

Nak abg duk umh teman pi cod brg hihi , pi branch ,pi pos brg bila2 msa ja

Nak balik kg pun senang. Kja abg ni cuti ahad ja.nk pi mna ssh sbb ank ahad sek pulak

Nk blik kg pun payah

Abg kata dpat rm 5000 sbulan dia nk berhenti πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. InshaAllah doakn lyna cepat2 rank up

Ameen..


Thursday, June 8, 2017

Resepi Smoothies Yang Sedap Untuk Sahur

Salam u all..hari ni saya nak share resepi smoothies yang kaya dengan serat dan protein.. dimana pakar nutrisi dan wellness kita KELVIN ZAHRI sangat mengesyorkan pengambilan makanan yang mengandungi protein dan serat yang tinggi untuk pastikan kita kekal segar sepanjang berpuasa..

Jom.tgk resepi dia..

Bahan - bahan :

Smoothie cinch buah merah.
Sepotong tembikai, 
3 biji strawberry, 
dua scoop cinch perisa cokelat, 
satu scoop ESP. 

Cara - cara :
Potong buah masukkan air 600ml campurkan dgn Cinch dan ESP.
 Pastu blend. Dapat 800ml minuman  cinch buahan merah. 

Yummy !!!
Bertenaga sampai berbuka esok insya allah. Perut pun x meragam.

Cinch shake dan esp adalah sumber protein yang juga mengandungi serat yang tinggi.. memang best!! Kalau anda nak cuba boleh wasap saya ya
0194817803
0194817803
0194817803

Monday, June 5, 2017

KENAPA SAYA SUKAAA SANGAT DENGAN SHAKLEE

Why i love shaklee
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Atas ikhtiar shaklee saya mampu kurus..

Kalau dulu saya sangat selesa berbadan besar sampai saya tak kisah pun berat saya berapa..

Yang saya tau saya bahagia..makan..makan..makan...almaklumla kerja asyik stress je memanjang...

So makan adalah terapi stress saya terutama makan coklat...mmmmm...syuurrrrr

So, bila x control makan... Berat pun memang x leh control la.. menghidap diabetes semasa mengandung pun belum mampu buat saya sedar diri lagii..

Saya ni mula jadi health conscious sejak saya nak bukak klinik sendiri, sebab saya xmau sakit...saya cari produk yang mampu buat saya sihat...

Dan of course la saya tak pilih product sembarangan... Sebab saya pernah kene cyst..
Saya pilih product yang ada kredibiliti... Yang boleh saya percaya... Dan shaklee bukan pilihan pertama saya...

Saya mencuba product lain dulu.. tapi agak x sesuai..sebab saya ni jenis 'pantang jumpa'... Sangat susah nak disiplinkan diri untuk pantang itu pantang ini..

Sehingga suatu hari saya ternampak iklan Kartini Dahalan di facebook.. terus terdetik di hati saya nak try shaklee...hehhe..padahal dalam family dah ada yang consume shaklee...hahaa..nak buat macam mana..masa tu belum terbuka hati..

Produk pertama saya adalah alfalfa dan lecithin..
Mula mula susah jugak saya nak terima...sebab dia pil dan kene telan lebih dari satu.. saya ni jenis tak suka telan pil2... Bercinta nak habis...

Tapi sebab fikir..aku nak sihat..aku kene paksa jugak..

So..saya pun terus amalkan... Alhamdulillah.. masalah sakit tumit saya dan kebas2 muka semakin kurang...apa yang mengejutkan saya bila ramai yang tegur..

Ehh ..hang dah kurus..
Ehh..aku tgk hang kecut dah laa...

Masa tu baru tergerak hati nak pi menimbang... Selalunya malas nak menimbang...hehe.. ehh ye la...berat dah turun dari 95kg ke 87kg... Wahh..happy x terkata...

Sejak dari tu saya tukar aim saya... Dari nak sihat.. kepada NAK KURUS DAN SIHAT..so saya mula amal OMEGAGUARD dan satu persatu produk saya try... Alhamdulillah BERAT TERKINI SAYA ADALAH 76 KG...

happy kan?? Sapa x happy dah kurus...
Ada ke yang x suka kurus??

Dan yang penting semakin sihat..
SAKIT TUMIT HILANG
KEBAS KEBAS DAH MULA KURANG
URTICARIA ECZEMA YANG SELALU MENYERANG PUN DAH MENYEPI TAK TAU PI MANA

semua atas ikhtiar shaklee..
Kita ikhtiar kan... allah yang izin kesembuhan...

THATS WHY I LOVE SHAKLEE MORE MORE AND MORE!!

DR NOMIE
0194817803
SHAKLEE QUALIFIED PRODUCT TRAINER

Wednesday, April 19, 2017

Kulit kusam bertukar jadi lembut gebu dengan SEGERA!!

X caya??
Ini cerita betul..bukan auta na...

Saya ni bukanla gemar sangat membelek muka..nak nak lagi nak apply skin care kat muka..

Tapi sejak anak buah saya dok asyik promote skincare..hati saya terbuka nak menerai....

Saya beli pencuci muka dulu...lepas tu saya beli make up remover..lepas tu softener..lepas tu krim malam...

Satu persatu saya cuba..

HASILNYA.. memang bombastic...

Pencuci muka nya tahan lebih lapan bulan.. buih punya meriah..

Picit aja sebesar kacang hijau kecik... Pastu basahkan...nahhh...meriah kau buih kat muka...

Lepas cuci.. u all akan suka nak pegang kulit u all..rasa lembap...lembut.... Memang bestt laaa..



Pakai make up remover lagi senang... Oles ja make up remover kat muka...pun sikitt aje... Pastu sental2 la guna jari...pastu amik kapas muka... Bersihkan muka...

Maka u all akan tgk betapa hitamnya kapas muka tu... TANDA MUKA KITA PENUH DAKI...huhu....

Lepas guna dua ni memang muka rasa superb...kompiden ja keluar rumah walau tanpa make up..marveles tauu....

U all nak cuba tak.. satu tiub memang jimat yang amat...

Bayangkan u all keluar duit SEKALI DALAM TEMPOH 8 BULAN... ok ke ok??

Orait..sapa mau...mai WA saya 0194817803
Dr nomie..

Whatsapp terus na!!

Wednesday, April 12, 2017

KERANA PHYTOCOL..KOLESTROL TURUN DARI 7.2 KE 5.2

Petang tadi lepas balik dari bertugas teringat nak pekena teh tarik jiman. Terus belok ke gerai jiman. Oder teh panas n dia biji karipap. Masa duduk saya di datangi rakan permainan badminton saya. Selalu saya main dgn sentiasa kalah hihi... sebab fitness dia tahap cemerlang n saya tahap org gemuk. Tapi seronok sbb peluh saya membasahi baju.
. Saya kenal beliau sebagai pemain bola sepak negeri ( masa mudanya ).
Sampai sekarang aktif bersukan. Beliau cerita beberapa tahun lepas dia cuba ambik ujian darah. Dapat tesult terkejut !! Tahap kolestrolnya berada pd tahap bahaya. 7.2, beliau berasa sangat risau. Dalam fikirannya " mana mungkin org yang aktif bersukan kolestrol tinggi".
Dr menasihatkan beliau menjaga pemakanan dan exercise. "Nak exercise apa lagi, aku hari2 aktif ."
Namun beliau usaha cari penyelesaian. Dan beliau terbaca satu produk nama PHOTOCOL ST dari shaklee.
Beliau cuba amalkan suppliment ini setiap kali makan berat. Pagi dan tghari di samping teruks. Minat bersukan dan mulai menjaga dietnya. Selepas 3 bulan beliau d arahkan untuk ujian darah. Alangkah terperanjatnya beliau melihat paras kolestrol dalam darahnya . 5.2. Doktor sendiri terperanjat. Dalam masa yg singkat beliau menurunkan tahap kolestrol dari tahap tertinggi dan bahaya kepada tahp terbiaik. Dn sejk itu beliu menjdi pencinta produk shaklee. Beliau dan isterinya sentiasa konsisten menggunakan SHAKLEE. Dan beliau sampai sekarang konsisten amalkan phytocol st. Beliau yakin dan ci ta produk shaklee.
Last sebelum berpisah dia katakan pd saya.
Ustaz!! Ambik lah photocol st. Amalkan. Insya allah saya dah rasa kebaikannya. Dan saya nak share phytocol bukan ubat tapi suppliment yang bantu kita menjaga kesihatan.
Dia siap offer kalau nak saya bercakap
Mengenai kelebihan PHYTOCOL ST atau produk yg saya amalkan , pun saya boleh. Ini perkongsian yang menyihatkan... ambik laaa . Amalkanlah ..

Kita nantikan sharing live video dari tuan punya testimoni ni nanti ya... :)

Credit to :
My husband
En shukri bin md zin