Saturday, June 10, 2017

DULU RATU JAMU,SEKARANG RATU SHAKLEE

DULU RATU JAMU SEKARANG RATU SHAKLEE
πŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒπŸƒ
JOM IKUTI KISAH SURIRUMAH YANG BERPENDAPATAN 4 ANGKA SEBULAN NI...

Nama saya Azlina Bt Saadan, berumur 32 tahun,tinggal dikulim, sudah berkahwin dan mempunyai 2 orang cahaya mata dan seornag anak syurga. 
 
Saya seorang surirumah dan suami saya adalah perkerja kuari tar.

Saya join shaklee pada bulan 12 2014 untuk makan sendiri ..start bisnes bulan 1 ,2015 smpi sekarang

Adik beradik 8 orang , 4 lelaki 4 perempuan .. Mak surirumah umur 68 tahun ,Abah jual suratkhabar sampai sekarang umur dah 74 tahun. Alhamdulillah kedua2 sihat takda penyakit kronik. 

Lyna mula kenal shaklee ni bila hari2 ada sorang sid ni post kat fb. Sehari lebih 10 post dia tempek. Mula tu rasa meluat lama2 rasa teringin nak tryπŸ˜‚ 

Elok la masa tu lepas setahun berpantang. Macam2 la kan SEMBELIT , SAKIT TUMIT KAKI , SAKIT BELAKANG ( kesan czer kot ) , sebulan sekali WAJIB DEMAM πŸ€’.

Dan sebulan sekali juga la pi klinik. Peti ais penuh dgn ubat. Dan lyna suka consume jamu. Habaq ja jamu kat toko2 tu semua dah telanπŸ˜‚πŸ˜‚ tapi badan duk lemau camtu juga dah la mahai ada 60 biji ja😝

Pastu pm la SID shaklee ni cerita masalah blablabla ..dia suggest #setkurusbajet Alfalfa Lecithin Herblax .. Lyna bagitau nak petang ni sbb tak sabaq nak telan. Sembelit kot bp hari tak berakπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Dia bagitau stok takda. Lepas 2 hari baru boleh hantar. Ok la lyna pun. Sambil2 tu pm SID lain pulakπŸ™Š iaitu kak SITI FATIMAH ( tok shaklee i )tapi tak jadi amik dgn dia ntah lupa dah pasaipa kiki. Cari sid lain pulak jumpa fb mak shaklee lyna iaitu MARLIZA MANSOR. Dia kata petang ni boleh hantar. Hahh terus lock order dgn dia 

Nampak tak ??? 

Ruginya kalau ampa TAKDA STOK 😝😝😝. Dapat customer tergedik2 cam i melepas la

Mai petang tu kak liza cod. Tak hbaq pun kat abg kata nak beli shaklee cuma ajak dia pi amik barang. πŸ˜‚ minta duit siap2. Dapat barang baru cerita shaklee blablabla. Haa mkan la berlambak ni sebotoi klau tau dari dulu lagi mkan tak payah pi tesco beli jamuπŸ™Š

Abg kata hihi. Hala klau tak tiap2 bln minta duit nk beli jamu

Lepas 2 hari tu rasa syok la senang berak. Kurus tu letak no 2 janji nak senang berak. Habaq la kat kakliza syok mkan set ni. Dia ajak join ahli dpat hrga murah. Pastu terus setuju. Dia mai umah bg borang dan2 isi tak tnya dah abgπŸ˜‚πŸ˜‚.

Abg balik baru cerita join shaklee dapat hrga ahli ,klau bt bisnes dapat bonus. Juai kot fb ja. Abg kata hahh buat la dari duk belek fb bca post orang sekupang tak dapat. πŸ™„πŸ™„πŸ™„

Habaq kat kakliza nak bt bisnes ..dia terus add dalam grup kaksu. Duk dlm tu kaksu cerita klau rajin boleh dpat 5k ,8k ,10k ..tudiaa terkjut bca. 1k pun xbesa dapat msa keja dulu πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. Kaksu kata nak bonus camtu WAJIB SUP !!! 

Heran ni depa duk cerita Sup sup ..lapaq sup. Tak fhm apa. 

Time bonus ja pakat qeyuh seronok..hishh takleh ni geram rasa. Aku nak juga🀦🏻‍♀🀦🏻‍♀🀦🏻‍♀

Semua pakat sruh sup. Lyna pulun buat fb hari2 sharing. Takda sehari pun xpost , edar flyer merata termasuk parking tesco ,parking tempat2 awam ,market ,pasar mlm πŸ˜‚πŸ˜‚. Siang malam cod nak bg stok hbis cepat. Duit tu rolling beli stok lg. So UV kita bertambah 

Dann

Alhamdulillah bulan 9 ,2016 berjaya rank up SUPERVISOR tanpa anak bisnes . Bonus besaq la dkt rm 2000. Syukur berbaloi rasa . Walaupun lambat rank up tapi lyna terus buat. Upline kata apa semua buat

Syok naa bonus 4 angka kalah gaji abg. Tu baru bonus tak masuk untung runcit lagi.

Syoknya bisnes shaklee ni SAPA BUAT DIA DAPAT !! Bukan bisnes goyang kaki duit mai ,bulan bisnes kita pulun upline kutip hasil ..TAKDA PUN AIHHH !! 

Dan sekarang dah dekat setahun lyna SUPERVISOR duk sedap bonus rm 2000 bulan2. Bila maktok farihah kata " jangan kaya sorang" hishh tersentap rasaπŸ™ŠπŸ™ŠπŸ™Š

Cari la anak bisnes untuk bantu depa kaya juga. πŸ™Š

Sekarang lyna ada 5-6 orang anak bisnes. Doakan depa semua berjaya rank up sebelum bulan 8 ni inshaAllah

Untuk semua yang belum rank up USAHA la jgn duk dengar ckap2 orang yang tak membantu kita langsung. PIKIAQ kenapa kita kena buat !! Cari BIG WHY kita

Salah satu BIG Y lyna ialah nak abg berhenti keja

Nak abg duk umh teman pi cod brg hihi , pi branch ,pi pos brg bila2 msa ja

Nak balik kg pun senang. Kja abg ni cuti ahad ja.nk pi mna ssh sbb ank ahad sek pulak

Nk blik kg pun payah

Abg kata dpat rm 5000 sbulan dia nk berhenti πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. InshaAllah doakn lyna cepat2 rank up

Ameen..


Thursday, June 8, 2017

Resepi Smoothies Yang Sedap Untuk Sahur

Salam u all..hari ni saya nak share resepi smoothies yang kaya dengan serat dan protein.. dimana pakar nutrisi dan wellness kita KELVIN ZAHRI sangat mengesyorkan pengambilan makanan yang mengandungi protein dan serat yang tinggi untuk pastikan kita kekal segar sepanjang berpuasa..

Jom.tgk resepi dia..

Bahan - bahan :

Smoothie cinch buah merah.
Sepotong tembikai, 
3 biji strawberry, 
dua scoop cinch perisa cokelat, 
satu scoop ESP. 

Cara - cara :
Potong buah masukkan air 600ml campurkan dgn Cinch dan ESP.
 Pastu blend. Dapat 800ml minuman  cinch buahan merah. 

Yummy !!!
Bertenaga sampai berbuka esok insya allah. Perut pun x meragam.

Cinch shake dan esp adalah sumber protein yang juga mengandungi serat yang tinggi.. memang best!! Kalau anda nak cuba boleh wasap saya ya
0194817803
0194817803
0194817803

Monday, June 5, 2017

KENAPA SAYA SUKAAA SANGAT DENGAN SHAKLEE

Why i love shaklee
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Atas ikhtiar shaklee saya mampu kurus..

Kalau dulu saya sangat selesa berbadan besar sampai saya tak kisah pun berat saya berapa..

Yang saya tau saya bahagia..makan..makan..makan...almaklumla kerja asyik stress je memanjang...

So makan adalah terapi stress saya terutama makan coklat...mmmmm...syuurrrrr

So, bila x control makan... Berat pun memang x leh control la.. menghidap diabetes semasa mengandung pun belum mampu buat saya sedar diri lagii..

Saya ni mula jadi health conscious sejak saya nak bukak klinik sendiri, sebab saya xmau sakit...saya cari produk yang mampu buat saya sihat...

Dan of course la saya tak pilih product sembarangan... Sebab saya pernah kene cyst..
Saya pilih product yang ada kredibiliti... Yang boleh saya percaya... Dan shaklee bukan pilihan pertama saya...

Saya mencuba product lain dulu.. tapi agak x sesuai..sebab saya ni jenis 'pantang jumpa'... Sangat susah nak disiplinkan diri untuk pantang itu pantang ini..

Sehingga suatu hari saya ternampak iklan Kartini Dahalan di facebook.. terus terdetik di hati saya nak try shaklee...hehhe..padahal dalam family dah ada yang consume shaklee...hahaa..nak buat macam mana..masa tu belum terbuka hati..

Produk pertama saya adalah alfalfa dan lecithin..
Mula mula susah jugak saya nak terima...sebab dia pil dan kene telan lebih dari satu.. saya ni jenis tak suka telan pil2... Bercinta nak habis...

Tapi sebab fikir..aku nak sihat..aku kene paksa jugak..

So..saya pun terus amalkan... Alhamdulillah.. masalah sakit tumit saya dan kebas2 muka semakin kurang...apa yang mengejutkan saya bila ramai yang tegur..

Ehh ..hang dah kurus..
Ehh..aku tgk hang kecut dah laa...

Masa tu baru tergerak hati nak pi menimbang... Selalunya malas nak menimbang...hehe.. ehh ye la...berat dah turun dari 95kg ke 87kg... Wahh..happy x terkata...

Sejak dari tu saya tukar aim saya... Dari nak sihat.. kepada NAK KURUS DAN SIHAT..so saya mula amal OMEGAGUARD dan satu persatu produk saya try... Alhamdulillah BERAT TERKINI SAYA ADALAH 76 KG...

happy kan?? Sapa x happy dah kurus...
Ada ke yang x suka kurus??

Dan yang penting semakin sihat..
SAKIT TUMIT HILANG
KEBAS KEBAS DAH MULA KURANG
URTICARIA ECZEMA YANG SELALU MENYERANG PUN DAH MENYEPI TAK TAU PI MANA

semua atas ikhtiar shaklee..
Kita ikhtiar kan... allah yang izin kesembuhan...

THATS WHY I LOVE SHAKLEE MORE MORE AND MORE!!

DR NOMIE
0194817803
SHAKLEE QUALIFIED PRODUCT TRAINER

Wednesday, April 19, 2017

Kulit kusam bertukar jadi lembut gebu dengan SEGERA!!

X caya??
Ini cerita betul..bukan auta na...

Saya ni bukanla gemar sangat membelek muka..nak nak lagi nak apply skin care kat muka..

Tapi sejak anak buah saya dok asyik promote skincare..hati saya terbuka nak menerai....

Saya beli pencuci muka dulu...lepas tu saya beli make up remover..lepas tu softener..lepas tu krim malam...

Satu persatu saya cuba..

HASILNYA.. memang bombastic...

Pencuci muka nya tahan lebih lapan bulan.. buih punya meriah..

Picit aja sebesar kacang hijau kecik... Pastu basahkan...nahhh...meriah kau buih kat muka...

Lepas cuci.. u all akan suka nak pegang kulit u all..rasa lembap...lembut.... Memang bestt laaa..



Pakai make up remover lagi senang... Oles ja make up remover kat muka...pun sikitt aje... Pastu sental2 la guna jari...pastu amik kapas muka... Bersihkan muka...

Maka u all akan tgk betapa hitamnya kapas muka tu... TANDA MUKA KITA PENUH DAKI...huhu....

Lepas guna dua ni memang muka rasa superb...kompiden ja keluar rumah walau tanpa make up..marveles tauu....

U all nak cuba tak.. satu tiub memang jimat yang amat...

Bayangkan u all keluar duit SEKALI DALAM TEMPOH 8 BULAN... ok ke ok??

Orait..sapa mau...mai WA saya 0194817803
Dr nomie..

Whatsapp terus na!!

Wednesday, April 12, 2017

KERANA PHYTOCOL..KOLESTROL TURUN DARI 7.2 KE 5.2

Petang tadi lepas balik dari bertugas teringat nak pekena teh tarik jiman. Terus belok ke gerai jiman. Oder teh panas n dia biji karipap. Masa duduk saya di datangi rakan permainan badminton saya. Selalu saya main dgn sentiasa kalah hihi... sebab fitness dia tahap cemerlang n saya tahap org gemuk. Tapi seronok sbb peluh saya membasahi baju.
. Saya kenal beliau sebagai pemain bola sepak negeri ( masa mudanya ).
Sampai sekarang aktif bersukan. Beliau cerita beberapa tahun lepas dia cuba ambik ujian darah. Dapat tesult terkejut !! Tahap kolestrolnya berada pd tahap bahaya. 7.2, beliau berasa sangat risau. Dalam fikirannya " mana mungkin org yang aktif bersukan kolestrol tinggi".
Dr menasihatkan beliau menjaga pemakanan dan exercise. "Nak exercise apa lagi, aku hari2 aktif ."
Namun beliau usaha cari penyelesaian. Dan beliau terbaca satu produk nama PHOTOCOL ST dari shaklee.
Beliau cuba amalkan suppliment ini setiap kali makan berat. Pagi dan tghari di samping teruks. Minat bersukan dan mulai menjaga dietnya. Selepas 3 bulan beliau d arahkan untuk ujian darah. Alangkah terperanjatnya beliau melihat paras kolestrol dalam darahnya . 5.2. Doktor sendiri terperanjat. Dalam masa yg singkat beliau menurunkan tahap kolestrol dari tahap tertinggi dan bahaya kepada tahp terbiaik. Dn sejk itu beliu menjdi pencinta produk shaklee. Beliau dan isterinya sentiasa konsisten menggunakan SHAKLEE. Dan beliau sampai sekarang konsisten amalkan phytocol st. Beliau yakin dan ci ta produk shaklee.
Last sebelum berpisah dia katakan pd saya.
Ustaz!! Ambik lah photocol st. Amalkan. Insya allah saya dah rasa kebaikannya. Dan saya nak share phytocol bukan ubat tapi suppliment yang bantu kita menjaga kesihatan.
Dia siap offer kalau nak saya bercakap
Mengenai kelebihan PHYTOCOL ST atau produk yg saya amalkan , pun saya boleh. Ini perkongsian yang menyihatkan... ambik laaa . Amalkanlah ..

Kita nantikan sharing live video dari tuan punya testimoni ni nanti ya... :)

Credit to :
My husband
En shukri bin md zin

Monday, April 10, 2017

KELAS GEGAR SALES YANG SANGAT BERGEGAR

Seperti gempa bumi..gegaran itu terkesan di jiwa saya sehinggalah sekarang..

Perasaan saya sangat teruja apabila melihat jumlah yang bakal hadir menghampiri 70 orang... allahuakbar..

Rasa seronok x terkata.
Rasa teruja sebab sangat ramai yang datang semata mata ingin belajar

Ada yang datang dari luar pulau pinang... Allah. Saya sangat terharu..

Terkenang lagi masa saya baru berbisnes... Ajak downline datang rumah.. siap masak nasik ayam... HANYA TIGA ORANG SAJA YANG DATANG...

lepas tu meningkat ke 20 orang..30 ..40..dan kini 70 orang. Syukur.. berkat sabar dan kegigihan Allah hadirkan anak didik yang sangat ramai untuk saya bantu...

Program bermula jam 9 pagi dengan pendaftaran..lepas tu terus makan pagi...

Makan nasik lemak kauu... Haha..mengantuk dalam kelas jenuh.. tapi..sangkaan saya meleset.. nampaknya xdak sorang pun yang menguap.. semua excited mendengar sharing dari saya FB marketing power dan tips gegar sales..

Program ini jugak saya selang selikan dengan nyanyian lagu " KAU BOLEH " dan juga tayangan video " mr bean supermarrow" dan video "inspirasi nick vujisic"

Semasa lunch.. peserta disajikan dengan hidangan nasik yg sedap.. lauk ayam dan gulai daging dannn.....

KAMBING GOLEKS YANG MARVELLOUS..


Nyum2...

Nampaknya semuanya tergoleks selepas makan kambing goleks...mujur waktu rehat panjang sampai jam 2.30 petang..

Sesi petang disambung dengan sharing dari kak suriati omar.. leader saya yang jelita..
Kak su sharing tentang PERCUTIAN MEWAH DAN PERCUMA BERSAMA SHAKLEE.. yang pasti lepas sharing kak su..semua orang rasa teruja nak pergi BANGKOK DAN NAIK MEDITERANIAN CRUISE.. ..

Best kan bisnes kami ni??

Kemudian, giliran surirumah hebat pulak ,pn siti khadijah atau nama glamernya makiti.. makiti sharing tentang SURIRIMAH BERGAJI DOKTOR PAKAR.. dimana mak iti share bagaimana makiti bermula dari zero...

Dulu makiti punya keinginan nak beli barang keperluan sendiri...keinginan nak bercuti.. tapi kekangan kewangan menyebabkan makiti terpaksa melupakan keinginannya.. tapi sejak buat bisnes shaklee..

Keinginan dapat dicapai dengan bonus shaklee sendiri tanpa membebankan suami..siap boleh belanja suami dan keluarga lagi.. dannn....makiti dah pun beli kereta dengan bonus kereta yang shaklee bagi... Seronok kann??

Perkongsian seterusnya dari ratu vivix, puan syamim atau lebih dikenali sebagai min..
Min sharing bagaimana dia menggunakan diri sendiri sebagai testimoni kerana min dahulunya pesakit cyst dan asbab ikhtiar vivix..cyst nya pecah dan hilang...

Sebab itu min rancak berkongsi kebaikan vivix dengan orang lain...

Sesi perkongsian yang terakhir yang dikendalikan oleh mamareen adalah sesi yang meruntun jiwa saya dimana semua orang wajib share big why masing masing ..syahdu sekali bila berlatarbelakangkan alunan muzik dari hadah alwi - doaku...


Sayu...semua orang menangis termasuk saya...sangat besar big why mereka...

Ada yang sakit.
Ada yang mak ayah sakit
Ada yang diceraikan suami
Ada yang diceraikan dengan anak yg masih kecil dan tak tau apa apa
Ada yg ada masalah rumah tangga
Ada yang tersiksa dengan keeja
Ada yang xde masa untuk keluarga

Sedih dan sebak rasa didada ....saya berkata pada diri saya sendiri... Inilah big why saya...SELURUH ANAK DIDIK THE AWESOME MASTER...

bangun dan bangkit saya kerana mereka
Perjuangan saya pun demi mereka
Akan saya bantu mereka hingga keluar dari kesusahan dan kesempitan hidup...

Dan penutup program ,ada cabutan bertuah dan penyampaian sijil..SEMUA PESERTA DAPAT SIJIL...HAPPY DEPA.

dan last skali..apa lagi..sesi menggemukkan badan.
Ada kek coklat
Ada kek carrot
Ada brownies
Ada kek coklat indulgence
Ada kek gula hangus
Ada agar agar lumut
Ada nona manis
Ada kek apollo
Ada kerepek dan keropok..


Aummmmm...jenuh lemak bertempek...mujuq ada lecithin dan omegaguard.. selamatsss.

Alhamdulillah..program berakhir dengan jayanya...semua orang happy..
Semua orang makin bersemangat..
Semua orang balik dengan jiwa yang dah terbakar hangus...berkobar kobar..

Buktinya ...hari ini sales the awesome master mencanak canak... Bulat mata saya tengok GE tadi..

Allahuu..kebangkitan !!! Tsunami bakal melanda the awesome master..

Pasti ramai supervisor baru lahir bulan ni..
Pasti ramai sr sup-coordinator- sr coordinator dan key coordinator akan lahir bulan ni

Dan yang paling pastii...kelahiran saya dan suami sebagai MASTER COORDINATOR APRIL...doakan kami ye !!

Semoga april membawa sinar bahagia yang x dapat kami lupakan sampai bila2..

WHEN YOU START TO BELIEVE
THE BELIEVE WILL COME TRUE!!!!

MASTER DR NOMIE
MASTER UST BAKHTIAR

Friday, April 7, 2017

Isu soya penyebab cyst dan kanser

Assalamualaikum..

Entry saya kali ni mungkin agak hot.. tapi kita cool kan aje ye..hehhe

Hari ni saya ingin menyentuh isu yang selalu menyatakan soya boleh menyebabkan cyst dan kanser..

Pertamanya saya ingin berkongsi pengalaman saya.. saya bekas pesakit cyst... Ovarian cyst jenis teratoma...
Pernah menjalani pembedahan besar semasa berumur 19 tahun..

Selepas itu saya berkahwin.. da nin semasa saya mengandungkan ke empat empat orang anak saya ...saya memang craving soya.. sampai satu tahap saya beli kacang soya dan buat air sendiri...

Masa tu x kenal lagi ESP shaklee..alhamdulillah..cyst saya x recurrent ( jadi balik ).. itu minum soya tu... Alhamdulillah baby keluar sihat ,gebu dan putih sampai ada orang cakap... "kak masa pregnant suka tgk cerita korea ka, sebab tgk dia ni x macam kak ngan suami pun'..huhu..sungguh jujur orang itu...

Lepas saya kenal shaklee ..saya mula amal ESP... Dah dekat empat tahun kot..alhamdulillah..takde apa apa masalah pun..

Jadi..apa yg saya nak tekankan adalah..isu berlakunya cyst / kanser bukan sebab soya sahaja.. tapi banyak disebabkan oleh kecelaruan hormon yang disebabkan oleh makanan dari organisma yang diubah suai secara genetik ( GMO)

Contohnya ayam dan lembu yang kita makan sekarang banyak disuntik bagi tujuan pembesaran ... Sebab tu ayam sekarang cepat nau besar...

So. ..apa yang kita selalu makan sekarang banyak yang sudah di GMO kan..sehingga kita sendiri di GMO kan tanpa kita sedar...

Jadi.. kita tak mau la anda pukul rata.. ehh..produk shaklee ada soya based..x mau laa.. nanti kene cyst.. cari dulu fakta sebenar barulah kita berkata kata ...

Ada orang x minum soya ada cyst jugak
Ada orang x amal soya pun hidap kanser jugak..

Jadi kita x boleh la terlalu mudah melabel soya ni yang menyebabkan cyst dan kanser.

Alhamdulillah..produk shaklee memang sangat selamat dan terbukti dapat menambahnilai kesihatan kita semua..

So jangan ragu2 lagi ya.. soya ESP dan lecithin ( soy oil base) ni dah berpuluh tahun di pasaran..kalau benar la mereka ni terbukti sebabkan cyst.. lama dah shaklee tarik balik produk ni...

So jangan risau.. amalkan ia dengan yakin
InsyaAllah akan dapat kesan yg superb!

Dr nomie
Shaklee certified product trainor
April 17 master coordinator