Thursday, April 9, 2015

My Passion With Shaklee : Why SHAKLEE??

Assalamualaikum dan selamat petang semua :)

ini adalah entry saya yang pertama dengan blog ni.... so saya nak mulakan entry pertama saya dengan kisah saya dan shaklee....
BISMILLAHIRROHMANIRROHIIM....

ramai orang bertanya dengan saya... kenapa saya sekarang asyik shaklee...shaklee..shaklee.... kan saya dok bukak klinik gigi.. tapi kenapa masih shaklee.... saya gila duit kah????bila saya ditanya macam tu saya hanya tersenyum..sebab hanya saya je yang tahu kenapa saya sangat cintakan bisnes shaklee..... bukan kerana duit semata - mata.....
jom baca ye... baca sampai habis naaa :)

Sejak saya amalkan shaklee.... ramai yang jumpa dengan saya menegur saya...
kenapa kurus...
kenapa nampak lain..
ehh.. awat nampak makin muda....
saya bukan nak membangga diri atau nak menunjuk..tapi itula realiti yang berlaku kat saya......
dan sejak saya amalkan shaklee..kesakitan..kekebasan dan kegatalan yang melanda diri saya dah missing in action..... dah tak payah makan ubat tahan sakit.. dah tak payah makan ubat gatal... alhamdulillah.....


dan bila saya berbisnes dengan shaklee..saya masih dapat mnumpukan perhatian terhadap klinik gigi saya... sesibuk mana pun masa time closing..saya masih dapat merawat pesakit saya dengan baik... alhamdulillah...
dan dengan shaklee... saya mampu melihat seorang pesakit kanser tahap 4 masih gagah berdiri dan tersenyum maniss....seorang pesakit slip dics mampu solat seperti biasa berbanding dulu.... dan seorang pesakit kencing manis yang hapir kehilangan kakinya kini masih mampu berdiri dan berjalan menggunakan kakinya itu.. luka kering dan kini berparut cantik.... ALHAMDULILLAH......
dan shaklee bagi saya peluang untuk menjaga anak didik di bawah saya DENGAN CARA ONLINE 99% dan PERCUMA SAHAJA.... awesome kan......
bonus saya takmo ceritala... memang sujud syukur setiap bulan.....
SO..... SAYA TAK ADA PILIHAN LAIN DAH MELAINKAN SHAKLEE DAN BISNES SHAKLEE....
jadi saya harap anda semua faham.. kenapa saya sangat passion dengan shaklee...... smile emoticon

2 comments: